Är det vanligt med trädgårdsskötsel i Stockholm?

Gällande trädgårdskötsel i Stockholm så är det naturligtvis vanligt – man låter ju inte sin trädgård stå och förfalla. Däremot ligger skillanden mellan trädgårdsskötsel i Stockholm jämfört med mindre städer i Sverige i hur den läggs upp – i Stockholm är det nämligen väldigt vanligt att man lejer ut denna trädgårdsskötsel till företag som utför alla typer av trädgårdsarbeten snarare än att man tar hand om den själv. Här skiljer det sig alltså mot en mindre stad och anledningen till detta stavas ofta tid. Det är nämligen bristen på denna som gör att personer som är bosatta i Stockholm i en allt större utsträckning lejer ut sin trädgårdsskötsel än vad som sker i övriga landet – detta samt att utbudet av företag även det är betydligt större. I Stockholm finns det nämligen flertalet företag som specialiserat sig på just trädgårdsskötsel och som insett att det just där finns en stor marknad.

Detta sker dock – av förklarliga skäl – främst under sommarhalvåret och under vintern ser man då till att i stor mån som möjligt behålla sina kunder genom att erbjuda exempelvis snöskottning eller skottning av tak. Men att det är vanligt med att man i Stockholm anlitar företag för att ta hand om sin trädgårdsskötsel råder det inga tvivel om och detta kommer i sinom tid att sprida sig till fler och fler städer, det kan vi vara säkra på.

Att hela tiden – till en billig summa – se att trädgården är vacker och skön att vistas i utan att man själv behöver jobba är något som verkligen fler personer borde inse och dra nytta av. Trädgårdskötsel ska man lämna över till de som kan och vet vad de gör, oavsett om man bor i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Hur mycket kostar trädgårdsskötsel i Stockholm?

Hur mycket man sedan får betala till ett företag för att de ska ta hand om trädgårdsskötseln variera och handlar om hur stor tomt man har, vad som ska göras samt hur frekvent man vill ha denna utförd. Tar man en mindre villa i en förort i Stockholm som kanske behöver trädgårdsskötsel utförd en gång i månaden så kommer ju denna att bli billigare än vad en stor villa på Lidingö där intervallerna för trädgårdsskötsel sker en gång i veckan – det är ju naturlig, eller hur?

Däremot ska man veta att det ofta är yngre människor som arbetar med trädgårdsskötsel i Stockholm och att dessa ofta är sommarjobbare som är på jakt efter lite extrapengar. Naturligtvis arbetar dessa under överseende av en erfaren person som hela tiden ser till att jobbet utförs korrekt och följer tidsplanen – annars skulle det ju inte fungera så bra som det gör.

Det är alltså en väldigt nyttig erfarenhet för yngre människor att jobba med trädgårdsskötsel i Stockholm då de lär sig att kliva upp under tidiga mornar, får utföra ett hårt jobb och där de hela tiden ser ett resultat av sitt arbete. Här bör man alltså – som kund – se till att uppmuntra dessa ungdomar och inte vara alltför hård om de gör något fel. Inom rimliga gränser naturligtvis – det är ju trots allt din trädgård det handlar om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *