Undvik att bli lurad av en rörmokare i Nacka

Ett stort problem som utkristalliserat sig under senare tid är att alltfler oseriösa hantverkare börjat operera i sverige i allmänhet och i Stockholm i synnerhet. Anledningen till detta är att man numera får använda sig av det så kallade rot-avdraget och därmed – som privatperson – är berättigad att dra av del av beloppet på sin deklaration och därefter få tillbaka det på sin skatt. Detta rot-avdrag är något som alltså väligt många människor använder sig av och som alltså öppnat upp för fler renoveringar och annat i syfte att få sina bostäder mer attraktiva. Att detta i det stora hela är bra råder det inget som helst tvivel om – men nackdelen är alltså den våg av oseriösa aktörer som sjöljt över Sverige i och med detta.

Här kan man ge ett konkret exempel för att visa farorna med detta och då kan vi ta ett hus i Nacka utanför Stockholm där ett badrum ska renoveras. För familjen som ska genomföra denna renovering så handlar det i första hand om att hålla sig till en uppgjord budget där en del ska gå till material och en annan ska läggas på olika hantverkare. Man räknar här med att man dels behöver en plattsättare och dels även en rörmokare som drar vatten och el då detta är något man inte kan – eller får! – gör asjälv. Först kontaktar denna familj i Nacka en plattsättare som kommer dit och gör en bedömning om hur mycket kostnaden för hans jobb kommer att bli och därefter kontaktar man även en rörmokare.

Kolla upp din rörmokare i Nacka

Det är här man begår sitt första misstag. Familjen i Nacka söker nämligen på internet efter denne rörmokare – men istället för att kolla upp referenser så tittar man bara på prislappen och väljer den billigaste, ett val som får katastrofala följder i slutändan. Denna rörmokare kommer till Nacka och utför jobbet, får betalt och försvinner och därefter tar plattsättaren vid och sköter sitt jobb. Allt är således frid och fröjd för denna familj i Nacka – man har för en billig peng lyckats renovera ett badrum som ser fantastiskt ut.

Sedan börjar problemen – detta badrum i Nacka börjar nämligen lukta konstigt och under det perfekta kaklate börjar vatten sippra fram. Man blir – efter några månader – tvungen att riva bort allt kakel och det är då man upptäcker att den rörmokare man anlitat till detta badrum i Nacka inte haft någon aning om vad han gjort. Han har alltså bara varit ute efter snabba pengar och lämnat efter sig stora vattenskador som nu denna familj i Nacka måste betala dyrt för att reparera.

En kostnad som är betydligt större än vad man budgeterat för och allt tack vare att man inte tog sig tid att kolla referenser hos den rörmokare man anlitade. För att undvika att bli lurad är detta nämligen A och O – man måste kolla upp hantverkaren i fråga och be om nummer till tidigare kunder, kolla på internet och aldrig betala i förskott. Sedan om det handlar om en rörmokare i Nacka eller en snickare i Uppsala spelar ingen roll – hellre en fråga för mycket än en för lite är vad som gäller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *