”Grillat är godast” – hur ofta har vi inte hört den sloganen? Det finns ett uns av sanning i den, om man grillar själv såklart! Idag kan man grilla året om, det behöver inte vara sommar och sol för att man ska kunna njuta av en väl tillagad grillbiff med fantastiska tillbehör. Idag kan du lätt grilla biffen i ugnen en tråkig novemberdag eller en kall dag i början av februari utan desto större svårigheter. Visst, det är ett alternativ, men inget slår en middag tillagad på grillen en ljummen julieftermiddag. Äkta grillad mat, inget ”nästan-grillat” i ugnen. För den perfekta grillmaten behövs, förutom en grill, du – grillmästaren. Det är du som gör maten. Fixar till den där pefekt grillade, saftiga biffen och de perfekta tillbehören (en majskolv är aldrig fel). Såklart är du redan en grillmästare, men det finns vissa knep som gör dig ännu bättre. Vi tar det från början: Det första du ska tänka på är att sätta på grillen i god tid. Det är ingen skillnad på om du har elgrill, kolgrill eller gasolgrill – alla grillar måste bli ordentligt uppvärmda. Medan grillen blir uppvärmd tar du ut biffarna i rumstemperatur. En kall biff på en het grill är allt annat än bra. Biffen krymper ihop, saftigheten försvinner, och värst av allt, du får inte fina grillränder. När du väl satt den rumstempererade biffen på den heta grillen ska du inte vända på den för ofta. Visst, det kan se proffsigt ut när du står med grilltången och vänder biffar, men sanningen är den att saften försvinner från biffen. Vänd några gånger, det räcker. När biffen väl är färdiggrillad ska den vila några minuter för att få ett så saftigt kött som möjligt. Sedan till grillen, det behövs inte världens exklusivaste och dyraste grill för att tillreda bra grillmat. Du väljer grill enligt dina egna behov. Idag finns många olika grillar på marknaden och till exempel den här sidan har ett bra urval på olika grillar för olika behov. Är du en typ som gillar traditionell kolgrill, eller vill du hellre ha en grill med många funktioner? Valet är ditt . För att bli en bättre grillare är det bara att följa några enkla tips.
Grillat är godast – när du grillar själv.