Så arrangerar ni ett lyckat mingel

Är det dags för ert företag att arrangera ett mingel? Vad roligt! Mingel är ett utmärkt sätt för företaget att knyta nya kontakter och vidga det professionella nätverket. Ett väl arrangerat mingel sprider information om ert företag och kommunicerar ert varumärke på ett tydligt sätt. Det är nu som ni har chansen att visa precis hur innovativa och spännande ni är, och hur roligt ett samarbete med er skulle kunna vara.

Hur gör man då för att arrangera ett lyckat mingel? Vad ska man tänka på? Ett mingel kan se ut på många olika sätt. Ett mingel kan till exempel hållas på morgonen i form av ett frukostmingel. Ni kan också ha kvällsmingel med enklare plockmat. Det är också vanligt att arrangera mingel i samband med till exempel mässor. Tänk på att skicka ut inbjudan i god tid. Många företagare har en fulltecknad almanacka. Om ni ännu inte har bestämt er för exakt hur minglet ska genomföras kan ni använda “hold the date-metoden” i er inbjudan. Det innebär att ni uppmanar era gäster att reservera datumet och att ni återkommer med mer information då datumet närmar sig. Det kan också vara ett bra sätt att trissa upp spänningen för ert mingel. Fundera också kring vilken typ av lokal som ni vill ha för minglet.

Lokaler har inte bara olika förutsättningar då det gäller till exempel yta och läge, det säger också något om er som företag. Under minglet är det viktigt att alla gäster känner sig välkomnade och sedda. Om det är möjligt, se till att hälsa på alla gäster. Om minglet är lite större är det bra att hålla ett kortare välkomsttal och hälsa alla välkomna på det sättet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *