Därför ger en första hjälpen-kurs dig livsviktig kunskap

Genom att gå en första hjälpen-kurs får du livsviktig kunskap som kan hjälpa dig att rädda liv. Men det finns ett flertal anledningar som gör att vissa väljer att skjuta upp detta beslut:

  • De känner att de är för upptagna redan som det är.
  • De vet inte var de kan gå en första hjälpen-kurs.
  • Man tror att andra människor än de som ingår i den närmaste bekantskapskretsen kommer att drabbas av olyckor.

Frågar du istället de som har gått en kurs i första hjälpen får du dock ett överväldigande svar. De allra flesta skulle nämligen instämma i ett rungande “Ja!” på frågan om det är värt att avsätta tid för en sådan kurs. Det finns flera anledningar till detta och nedan går vi igenom några av de främsta.

En första hjälpen-kurs hjälper dig att rädda liv

Genom att gå en första hjälpen-kurs får du kunskaper som hjälper dig att rädda liv. Men detta är dock inte det enda du lär dig. Genom att lära dig att ge första hjälpen kan du även minska den tid som det tar för en olycksdrabbad person att återhämta sig från olyckan. Din insats kan även vara skillnaden mellan en tillfällig eller långvarig allvarlig skada.

När du går en kurs i första hjälpen får du lära dig att hålla dig lugn i en nödsituation. Du kommer även lära dig enkla knep för att kunna minnas de åtgärder som du behöver vidta när en nödsituation uppstår. Detta gör att du kommer känna dig mer bekväm och lugn i en sådan situation.

Du får de verktyg som krävs för att inte förvärra situationen

En annan anledning till att gå en första hjälpen-kurs är att du genom kursen får viktiga verktyg. Dessa hjälper dig att inte förvärra en redan allvarlig situation och göra den värre. Till exempel finns det situationer då en patient behöver få första hjälpen snabbt för att inte omedelbart hamna i ett förvärrat tillstånd.

Genom att kunna utföra grundläggande åtgärder för räddning på plats kan du hjälpa till att stabilisera patienten tills ambulanspersonal anländer till platsen. Du kan även lära dig använda ett första hjälpen-kit på bästa möjliga sätt. Med denna kunskap i bagaget kan du enklare hantera många situationer som kan uppstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *