Reducera ålderstecken med hudvård från Dermalogica

Att åldern tar ut sin rätt även när det kommer till utseendet är inget konstigt. Däremot är det många som tycker det är jobbigt när dom första rynkorna eller andra ålderstecken börja smyga sig på men som tur är finns saker att göra åt det. Hudvårdsmärket Dermalogica erbjuder produkter som kallas för ”smart aging”, som bland annat kan hjälpa till att reducera fina linjer och pigmentförändringar.

Därför åldras huden

Det finns många orsaker till att huden i ansiktet åldras – i många fall fortare än andra ställen på kroppen. En av orsakerna är såklart den naturliga faktorn – det vore konstigt att inte åldras alls. Men däremot finns många andra saker som kan skynda på processen, något som inte alla känner sig helt bekväma med. Att sola mycket är en sådan sak som kan ge både pigmentförändringar och rynkor och detsamma gäller med rökning. Det kan dessutom bidra till att porerna förstoras.

Hur man sover, äter och rör på sig kan också påverka huden i ansiktet på ett negativt sätt. Dåliga kost, – och motionsvanor, sömnbrist och mycket stress gör att hyn får en nästan gråaktig färg.

Förutom att se över sitt levnadssätt behöver man vårda huden med bra produkter. Dermalogica har många olika produkter som lämpar sig för åldrande hud, samt för den som vill förebygga och sakta ned hudens ålderstecken.

Produkter i ”Smart Age-systemet” från Dermalogica

Dermalogica har alltså produkter speciellt framtagna för att motverka åldrande hy. Produkterna innehåller ingredienser som kan ge mer lyster, reducera fina linjer och pigmentförändringar, som är cellförnyande och som är fullproppade med vitaminer och antioxidanter. Det mesta som behövs för att ge huden lite hjälp på traven!

I Smart Age systemet från Dermalogica finner man dessa typer av produkter:

  • Ögonkrämer
  • Serum
  • Dagcreme
  • Nattcreme
  • Rengöring
  • Läpprodukter
  • Peeling och exfolierande produkter

Man kan antingen välja att köpa ett färdigt system i ett paket om man hittar något som man tror kan passa den egna hudtypen men man kan också välja att prova sig fram med olika produkter från Dermalogica. En bra början är att ha någon form av rengöring, dag, – och nattkrämer samt ett effektivt serum.  När man sedan kommit igång med sin hudvårdsrutin kan man utveckla den och lägga till fler produkter eftersom – till exempel fler serum med andra egenskaper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *