Kamerabevakning – Vad kännetecknar en god kamera?

Funderar du på att börja med kamerabevakning till småföretaget? I sådana fall har du säkerligen noterat att det finns en uppsjö av kameror att välja mellan. Så vad kännetecknar egentligen en bra kamera? I den här texten tar vi upp ett par exempel.

Priset på kamerabevakning

Priset är givetvis en viktig faktor när det kommer till kamerabevakning. Även om man råkar ha en ganska stor budget, bör det ju fortfarande vara prisvärt – att du får god kvalitet i förhållande till de pengar du betalar. Det skulle kunna innebära att en ”dålig” kamera fortfarande är ett gott köp. Detta givet att priset är lågt, alltså.

Om du anlitar ett larmbolag är det en god idé att jämföra olika aktörer innan du väljer något. Kostnaden för kamerabevakning kan nämligen variera ganska mycket.

Bildkvaliteten hos övervakningskamera

Bildkvaliteten är en annan faktor som bör jämföras. Upplösningen kan vara skillnaden mellan en identifierbar misstänkt och en icke identifierbar misstänkt gärningsman. Visserligen kan det vara långsökt, men upplösningen skulle potentiellt kunna vara avgörande för om du får tillbaka stöldgodset eller inte.

Många modeller erbjuder idag 4K UHD-upplösning. Det gör att ansikten, kläder, detaljer så som tatueringar och smycken samt registreringsskyltar lätt kan tydas.

Hållbarheten

God kamerabevakning är kontinuerlig och stabil. Det ställer höga krav på tåligheten. Vädret på våra breddgrader kan dessutom stundtals vara ganska påfrestande. Bor du i ett område där det kan vara hårt väder kan det vara värt pengarna att lägga lite extra för att få något som verkligen håller.

Funktionerna – en del av modern kamerabevakning

Modern kamerabevakning kommer med en hel del funktioner. Till exempel kan du med många modeller göra följande från en medföljande app:

  • Tända kamerans strålkastare
  • Initiera tvåvägskommunikation
  • Ändra vilka zoner som ska bevakas
  • Anpassa notisinställningar

Jämför gärna funktioner innan du väljer att göra ett köp. Det kan faktiskt göra stora skillnader för din kamerabevakning – och hur mycket du tycker om den.

Användarvänligheten hos ny kamerabevakning

Användarvänligheten har kanske fått en större betydelse idag, när man interagerar mer med kameran genom telefonen. Många modeller idag har smidiga appar där du enkelt kan ställa in zonerna som bevakas och där du även kan göra andra förändringar i kameran. Att det går smidigt och snabbt att göra det man ska är ett kännetecken på en bra kamera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *