Höst- och vinterjacka

När nu hösten knackar på dörren kommer tankarna till jackor när det gäller kläder. Män vill kanske välja mörka och döljande färger på plagget, speciellt om man är lite storväxt. Men det är inte nödvändigt, färger är tillåtet. Det viktigaste att fundera över är om jackan är tänkt till de riktigt kalla perioderna eller bara det blåsiga höstrusket. Höstens vindjacka som väljs bör vara skyddande men inte för varm eftersom det, trots regn och rusk, inte ännu är riktigt så kallt. Om regnet inte öser ner får jackan inte vara alltför tät. Ventilerade används nästan som ett honnörsord. Detta verkar genomgående vare sig det gäller lätta och snabbtorkande jackor eller anpassningsbara och slitstarka.

Det skall vara hållbart
Materialet är en variabel att titta noga på. I många fall är det bra med en hög krage och även en löstagbar huva. Det gör jackan mer flexibel och den kan passa i flera sammanhang. Att den skall vara hållbar är en trend som står sig. Slit och slängmentaliteten gäller inte den medvetne. När man även talar om tidlösa plagg blir detta till en fråga om jackan skall vara lång eller sluta vid midjan. Är man storväxt och söker stora kläder blir det ett val om vad man vill framhäva och vilket som skall framstå mindre tydligt. Kroppsformen blir avgörande men det är inte alltid lätt att hitta alternativ inom dessa storleksklasser.

Att handla på nätet
Det finns butiker som specialiserat sig på kläder i större storlekar, men dessa är inte alltför många. Dessutom är deras utbud inte alltför stort och hittar man en trevlig jacka måste den ofta ändras för att passa. Detta innebär ytterligare kostnader för en förmodligen redan ganska dyr jacka. Att handla en jacka kan då tyckas som att spela hasard. Men handlar man istället på nätet blir alternativen genast fler och modellerna blir mer varierande. Dessutom har en del webbshoppar fri frakt och returrätt vilket gör att man kan skicka tillbaka jackan ifall den inte skulle passa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *