Höstens mode för män 2014

Kommer det att bli en höst utan regn och rusk eller blir det en blöt och ruggig höst? Många hoppas förstås på att det skall bli brittsommar, det vill säga en solig och mild höst. I bästa fall kan en sådan period vara en bra bit in i oktober. Men oavsett hur stora förhoppningarna är kommer sedan hösten på allvar, det är bara att inse det. Det är alltså bra att vara förberedd vad kläder beträffar. Här skulle det kunna vara på plats med en klyscha om väder och kläder men ett annat ordspråk kan passa bättre: ”Sent skall syndaren vakna”. Med detta kan man vad kläder beträffar mena att det är bättre att vara förberedd och skaffa sig bra kläder i tid. För hösten kan komma plötsligt, väderomslag är nyckfulla. Att i kyla och regn stå utan bra plagg på kroppen är inte roligt.

Rock men inte rock’n’roll
Vad det gäller hur man ska se ut denna höst, även vad storväxta män beträffar, kan man sporra sig genom att titta in på olika modebloggar till exempel. Där förordas bland annat rockar i ull. En annan intressant företeelse är jackskjortan. Det är i stort sett ett mellanting för skjorta och jacka. En sådan kan komma till pass om det nu blir brittsommar. Även på andra hemsidor på internet, som bland annat Överviktsguiden kan man få en del tips. Som storväxt kan detta med lång eller kort rock vara ett bekymmer. Men om man väljer en diskret färg kan det passa vilket som och i så fall – varför inte i ull som föreslagits. Den blir garanterat varm men se till att ha ett mer vattentätt alternativ för regniga dagar.

Ingen flopp utan floppy
Beträffande huvudbonader förordas en enkel stickad luva vad höstmode anbelangar. Den som vill vara mer uppklädd kan mycket väl sätta en hatt på huvudet. Den skall då ha smalare brätten men om man vill ha bredare kan det vara okej med en så kallad ”floppyhatt”, både för kvinnor som män.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *