När passar det med mingelmat?

När passar mingelmat, vad kan buffén innehålla, vad är prisläget i Stockholm?
Mingelmat eller plockbuffé som det ofta kallas passar bra vid olika tillfällen. Vid en sammankomst då det förväntas tal och underhållning kan det vara bättre med en traditionell middag. Fördelen med plockmat är att gästerna kan röra sig fritt och hinna prata med varandra på ett smidigt sätt. Syftet med sammankomsten är avgörande för vilken meny man ska välja.

Vad kan plockbuffén innehålla?

Tidigare var mingelmat främst snittar och osttärningar. Idag är variationsrikedomen oändlig. Vad är det som styr hur omfattande buffé man behöver? Är det vernissage med ett kortare invigningstal och sedan fritt mingel krävs det ett mindre antal munsbitar. Är gästerna inbjudna till en träff för att skapa kontakter och bygga närverk krävs det ett rikare utbud. Mingelrätterna bör vara av varierande innehåll. Det gör att alla kan hitta något som passar även om man önskar specialkost av något slag. Tydliga skyltar som beskriver innehållet är uppskattat av alla och särskilt av den som är allergisk mot vissa produkter.

Hur underlättar man minglandet?

Det gäller att tänka på logistiken så att det flyter smidigt när gästerna ska ta av maten. Kanske krävs det flera stationer för att underlätta det hela. En värd som guidar gästerna rätt ger en välkomnande känsla och onödiga stockningar undviks. Det kan upplevas krångligt att balansera både tallrik och glas under minglandet. Det finns mingeltallrikar där man kan haka fast ett vinglas. De erbjuds både i engångsmaterial och i material för återanvändning. Här kan arrangören själv bestämma vilka signaler man vill ge ur ett miljöperspektiv. Tallrikarna gör det hela enklare att hantera mat och dryck. Gästerna behöver inte känna sig osäkra på om de ska spilla någonting av mat eller dryck.

Efter minglandet bör det finnas tydliga platser att återlämna tallrikar och glas. Det är så trist att hitta rester från buffén både här och där. Med en tydlighet från arrangören hittar gästerna rätt och allt samlas ihop smidigt och enkelt.

Vad kostar mingelmat per person?

Det beror på om man vill tillaga maten själv eller beställa catering. Tittar man på cateringpriserna till exempel i Stockholm hamnar man på 120 till 350 kr per person. Det beror på antalet munsbitar och på vad de innehåller. Men det finns även företag i Stockholm som tar närmare 500 kr per person. Allt beror på vad som ska serveras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *