Bästa matkassen – hitta den som passar dig

Allt fler väljer att köpa hem en färdigpackad matkasse via hemkörning istället för att själv gå och handla i mataffären. Dessa matkassar kan bli levererade med olika intervaller; vissa väljer att få en matkasse i veckan medan andra bara vill ha det en gång i månaden till exempel. För några år sedan var denna tjänst inte lika vanlig som idag och numera finns det många olika leverantörer av matkassar. Men vilken är egentligen den bästa matkassen? Det finns inte bara ett svar på det, eftersom alla har olika preferenser.

Jämförelser av matkassar för att hitta den bästa matkassen

Några populära matkassar just nu är:

  • Middagsfrid från Snabbakassen. Matkassen innehåller tre middagar för totalt fyra personer. Tanken är att erbjuda snabba och enkla sätt att laga mat med varor av bra kvalitet. Tillagningstiden är därför så låg som 25 minuter på de recept som finns med, och priset är 645 kronor.
  • Simple Feast Family Feast från the Good Food company, som inriktar sig på växtbaserade vegetariska måltider för 2-5 personer beroende på vilken storlek man väljer. Måltiderna behöver inte lång tillagning utan är redo inom 5-10 minuter. Priset börjar på 699 kronor.
  • Matkomfort Premium är en kasse innehållande fyra kompletta måltider med stor variation av matvaror. Två kassar kostar 825 kronor.
  • HelloFresh är en populär matkasse för en billig peng. För 342 kronor kan man få 5 middagar, antingen med blandade varor eller vegetariskt.

Fördelar med att köpa en matkasse

Att det säljs så många färdiga matkassar beror på att det är ett otroligt smidigt sätt att få mat på. Istället för att ta bilen eller annat färdmedel till affären och spendera lång tid i butiken för att hitta det man vill ha kan man istället få det levererat. Att köpa en matkasse är alltså väldigt tidseffektivt. Samtidigt så slipper man tänka på vad man vill inhandla, eftersom varorna i kassen ofta kommer tillsammans med recept på hur de kan tillagas. Tack vare dessa recept så är det många som upplever att man testar många nya rätter som man inte annars hade tillagat. Det finns med andra ord flera fördelar med att prenumerera på en matkasse istället för att inhandla varor på vanligt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *