Det är så vackert med kakelugnar

Kakelugnar är vackra och för många så är de en självklar del av Sveriges inredningshistoria. Då man köper ett gammalt hus så räknar man nästan med att det bör finnas kakelugnar på plats, och man kan bli riktigt besviken då dessa har rivits ut av tidigare ägare. Nuförtiden så kan man köpa kakelugnar i Malmö och på andra håll i Sverige och se fram emot den där klassiska looken och känslan.

Måste man elda i kakelugnen?

Det finns de som har kakelugnar i Malmö för syns skull. Det här kan bero på att de inte har lust att ta reda på hur det ser ut med skorstenen, och om det kommer att vara säkert att elda. Det kan också bero på att man faktiskt har tagit reda på om skorstenen är i god kondition och att man har fått reda på att den måste renoveras. Det behöver inte bli dyrt att renovera en skorsten till en kakelugn men det är klart att det här kan bli en tidskrävande process. Samtidigt så får man allt se det där med fungerande kakelugnar som en investering i hemmet.

Kakelugnarna är ju så vackra och fina att se på och därför så är de en stor tillgång året om. De tar ingen extra plats då de är inmurade i väggen och det är rätt lätt att göra upp en brasa genom att öppna luckorna och lägga in några vedklabbar. När brasan sedan är igång så får man en extra säkerhet genom att stänga till metall luckorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *