Vad är rimligt att betala för en frisör?

Ser man till Stockholm och den rådande konkurrens som finns där mellan frisörer så finns det en väldigt relevant fråga att ställa: hur kan det vara så dyrt att klippa sig? Det borde vara precis tvärtom och som fallet är i andra branscher där konkurrens finns; att priserna sänks för att man ska kunna attrahera kunder.

Gällande frisörer i Stockholm så är det snarare så att de under senare år höjt priserna och många salonger har dessutom tagit bort de förmånliga erbjudanden som tidigare varit afllet och där exempelvis killar med kort hår kunnat klippa sig till ett billigare pris. Visst; man kan ha en viss förståelse kring att en frisör måste ha höga priser och detta för att kunna täcka den dyra hyra som ofta finns i innerstaden i Stockholm. Det handlar trots allt om ganska små marginaler i slutändan.

Men; vi anser här att en smärtgräns har passerats och att priserna i många fall är att anse som oskäliga. Man kan förstå att vissa behandlingar kostar pengar och att vissa måste ligga på en högre nivå – men sett till vanliga klippningar, toppningar och uppfräschningar av befintliga frisyrer så måste det finns någon gräns och den anser vi vara passerad med råge.

Hitta en billig frisör i Sollentuna

Lösningen? Ja, man måste ju fortfarande klippa sig och här kan vi ge ett tips kring hur man kan agera om man bor i stockholm och har en begränsad budget att röra sig med – detta i form av att åka till någon av frisörerna som är verksamma i förorterna.

Att åka till en frisör i exempelvis Sollentuna tar inte särskilt lång tid – oavsett om man åker kommunalt eller om man åker bil – och för detta så får man en klippning för ungefär halva priset. Kvaliteten då – blir inte den lidande och är inte en frisör i Sollentuna sämre än vad en motsvarande innanför tullarna är? Definitivt inte!

En frisör i Sollentuna har i grunden exakt samma utbildning och håller sig lika uppdaterad gällande tekniker, utrustning och vilka rådande trender som för tillfället gäller och man får således samma kvalitet hos en sådan. I många fall dessutom bättre – en frisör i Sollentuna slipper den stress som finns i innerstaden och kan därmed avsätta – och ta sig – tid för varje kund för att på bästa sätt möta dennes önskemål och behov.

Kort sagt – så länge prisnivån hos frisörer i Stockholm ligger kvar på samma orimliga nivå så får man som kund se till att aktivt söka efter en prisvärd frisör i någon av förorterna och om detta sedan innebär att man åker till Sollentuna, Årsta eller till Aspudden spelar ingen roll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *